Big Sur Birthday

As I am writing this post, it’s 7PM on Saturday, the kids are in bed, in their cosy little nooks of the bunkbeds, and Gerard is trying to get te baby to sleep. We are at the Big Sur Campsite, and we are surrounded by enourmous trees, Sequoia tree’s. The fire is burning, we just had some pasta and finished with the first marshmellows of this trip.

Months ago, I used to tell Siebe about this trip when he was in bed. We always talked about camping, the RV and marshmallows. So he was happy as a duck when this campsite offered free wood and had marshmellows in their tiny campstore.

As I was saying, it’s quiet. The birds are still chirping and there almost all the spots are occupied, but there a sense of quiet in the air, and I’m feeling very calm. You can hear the creek, just 20meters away from our spot. The trees make their own special sound. The kids just brushed their teeth outside. I remember that from being camping as a kid. It always felt kind of special, because you usually are inside when your brush your teeth.

Saturday morning, we woke up and had breakfast in the RV, and drove to a place called ‘Roaring Camp’, where we booked tickets to ride a real steam train into the woods. Our ride op 75 minutes was just in between some heavy rain (yaay!) and really wonderful. Touristic you say? Yes. Commercial? Yes. But so good too! Outside, without carrying kids (not counting Max in the baby carrier), fresh air, beautiful nature and some history. Totally worth it. Afterwards we had lunch in the RV again, and had to say goodbye to Alex, who was leaving for SF again. This time it hit me a bit harder, the not seeing your family for 6 months again.

We drove to our next spot, Big Sur Campgrounds and Cabins, as you can guess, it’s in Big Sur National Park. We arrived end of the afternoon, without groceries (oops, drove by the store and it’s 40 minutes away right now, so we didn’t go back), but with a good mood. The kids played in the playground for a bit, made a fire and had an early dinner. Life is good. 

Tomorrow is my birthday. I’m turning 38. And we are totally of the grid. No Wifi. No cellular coverage. Nothing. Just us, the nature and hopefully some cake. For now, I’m just going to look at the photo’s I took the last couple of days and enjoy them. I hope you have a nice day/night/evening too.

 —— 

So, that was kind of funny. Me being al ‘zen’ and when I decided to go in to the RV because it got a bit chilly, it was nowhere as peaceful as I thought! Siebe and Nora refused to sleep and Max was crying. After lots of convincing I just went to bed at 9PM, exhausted and not as relaxed as I was before! But somehow, if I go to bed, the kids also accept that it’s bedtime, and ten minutes later all was quiet. 

Today is my birthday! I woke up at 6AM with the sweetest sounds of Max. He was making all these really sweet baby noised and was smiling at me. I opened the curtain and looked at the nature. I decided I needed a shower. So, for the first time this trip, I gathered all the stuff you need (you ndon’t want to know how many times I end up without a towel or pair of clean underwear when I do this…) and headed for the building. I couldn’t find any coin operated machines so I guessed you could just take a hot shower.. I was the only one there. I turned on the shower.. and it was cold. Really cold. After a few minutes? Still cold. But now I was halfway into it. So.. I took a really freezing cold shower. It is supposed to rejuvinate right? Feeling refreshed (AND cold) I went back to the RV, where we had breakfast all together. Gerard had a suprise an took a shuttle to a locak bakery to find some cake.

He returned with amazingly good pastries, a real bread (!!) and lovely earrings. Siebe told me a few days ago that his present was making decorations, so we made some birtday ‘slingers’ with all our ages on it, becauase except Max, we will all have our birthday during this trip!

Now we are going out to play outside, explore a litte forest and river and have a nice, relaxed day. No phonecalls, no messages, only time to write this blog as Max is sleeping and the others are playing outside. We’ll have dinner out tonight, because it is a happy day and also; no groceries. See ya tomorrow!

NEDERLANDS

Terwijl ik deze post schrijf zit ik buiten, voor de camper, op zo’n kampeer klapstoel. Het is een uur of zeven, en de kindjes liggen net in hun bed. Ze hebben heerlijke nestjes in hun stapelbed en na het voorlezen (Jip en Janneke, want voorleesboeken zijn ook mee) hoop ik dat ze blijven liggen. Gerard is met Max. We zijn op de Big Sur Campground, en onze kampeerplek wordt omgeven door enorme bomen, de Sequoia bomen. Het vuur brandt nog. We hebben net pasta gegeten, en als toetje onze allerleerste Amerikaanse marshmallows. 

Maanden geleden, misschien wel een jaar, ben ik begonnen met Siebe te vertellen over deze reis als ik hem naar bed bracht. De camper, het kamperen, maar ook de marshmallows waren vaste prik in de verhalen. Dus toen deze campsite gratis hout gaf bij de reservering (en twee mokken waarmee je gratis chocolademelk, koffie en thee kunt halen) en ze in het piepkleine campingwinkeltje ook nog marshmellows hadden was hij zo blij!! 

Het is stil hier. De vogels kakelen en tsjilpen, en hoewel alle plaatsen op deze camping bezet zijn heeft het iets magisch. Omgeven worden door die reusachtige bomen, de geur van de houtvuurtjes, het ruisen van het riviertje en de stilte van de natuur, het maakt je rustig. En kalm. En gelukkig. Want eigenlijk heb je niets nodig. En als je de hele dag druk bent met drie kindjes is dit het moment om op te laden. Ze hebben net hun tanden gepoetst buiten. Wij mochten vroeger ook tijdens het kamperen buiten je tanden poetsen, en dat voelde altijd een soort van speciaal. 

Vanochtend (zaterdagochtend) hebben we ontbeten in de camper en zijn we naar een plek gereden hier vlakbij; ‘Roaring Camp’. Dit is een stadje nagebouwd uit 1880, waar nog originele stoomtreinen door het bos rijden. Dit leek ons een top ervaring. Onze trip duurde 75 minuten en was wonderbaarlijk precies tussen de regenbuien in!. Toeristisch? Zeker. Commercieel? Ook. Maar het ook helemaal waard. Buiten, zonder met kinderen te slepen (Max in de draagzak niet meegerekend), frisse lucht, prachtige omgeving en een trein! En nog een geschiedenisles erbij. En natuur-les van de andere inzittenden, die ons waarschuwen voor Poison Oak, een plant die hier in overvloed groeit en een hele nare huidreactie geeft! Na de lunch nemen we afscheid van Alex, en deze keer vind ik het moeilijk, de gedachte dat je je familie zo lang niet ziet. 

We rijden naar onze volgende spot, Big Sur Campgrounds and Cabins, en zoals je al raad is dat in Big Sur, het nationale Park (en een eerder besturingssysteem van Apple, voor de kenners). We komen in de middag aan, zonder boodschappen (oeps, de winkel gemist en we rijden niet nog een keer 2x40minuten) maar met een goed humeur. We spelen buiten en maken een vuurtje, en eten vroeg. Het leven is mooi. 

Morgen ben ik jarig. Ik wordt 38. Gerard werd 5 jaar geleden 38 toen we op reis waren in Sri Lanka, onze huwelijksreis. Nu, bijna 5 jaar laten zijn we nog steeds getrouwd, en hebben drie kindjes. We zijn hier volledig off-line. Geen Wifi, geen data. Niets. Wij, de natuur en hopelijk taart. Voor nu ga ik genieten van de rust, de foto’s bekijken die ik maakte en niks doen. Ik hoop dat jullie ook een fijne dag/avond/nacht hebben. 

——

Hahah, was dat even grappig!! Ik was helemaal ‘zen’ en toen ik naar binnen ging omdat het toch best een beetje koud werd was het absoluut niet zo rustig als ik dacht. Noor en Siebe weigerden te slapen, en waren in luid protest, en Max had zijn onrustige uurtje dus huilde ook nog steeds. Na eindeloos overtuigen en redeneren geef ik het op. Ik ga zelf naar bed om 9u, en grappig genoeg zijn de kinderen 10 minuten later ook stil. Blijkbaar is het voor hen ook bedtijd als ik ga slapen. Ik val in slaap, uitgeput en lang zo relaxed niet als ik eerder was, maar het is prima. 

Vandaag ben ik jarig!! Ik werd om 6uur wakker met de liefste geluidjes van Max. Hij pruttelde en kirde en lachte, en het was heerlijk. Ik deed het rolgordijntje boven onze kussens open en keek naar de natuur. Sommige vuurtjes rookten nog, en het was totale stilte op de camping. 

Ik dacht gebruik te maken van de rust en een warme douche te nemen. Na het verzamelen van alle spullen (je wil niet weten hoe vaak ik er tijdens het douchen achterkom dat ik shampoo/handdoek of ondergoed vergeten ben) loop ik naar het toiletgebouw. Er hangen gelukkig geen machines in waar een muntje in moet, want die heb ik niet, en alles is nog dicht. Ik zet de warme douche aan en… hij blijft ijskoud. IJSkoud. Maarja, door alle spatters ben ik al half gedoucht.. Dus ik besluit er maar voor te gaan. Het is goed tegen veroudering toch? OOOOOO wat is het koud. Ik houd het snel voor gezien, en ga snel terug naar de camper. We ontbijten met elkaar en daarna gaat Gerard met Siebe weg voor een verrassing. Ze nemen een shuttle naar een dorpje verder en komen terug met geweldig gebak, en ECHT brood. Met een korst. Zonder suiker. En gebak met veel suiker en chocolade. HEERLIJK.

Ik krijg twee koelkast magneten van de kindjes en mooie oorbellen van Gerard (ik had al een lens voor mijn camera in NL gekregen, dus voel me enorm verwend). Siebe’s cadeau is een zelfgemaakte slinger, dat vertelde hij me al weken (helemaal zelf verzonnen), dus we maken mooie slingers en hangen die in de camper. Daarna is het tijd om buiten te gaan spelen! We maken er een heerlijk relaxte dag van, zonder telefoon (oke, alleen even de laptop om dit te schrijven als Max slaapt en de anderen vast buiten zijn) en gaan vanavond lekker uit eten. Tot morgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: