Transportation

Voor Nederlands, scroll naar beneden..!

Camping, hiking and travelling for 6 months with three kids age 3, 2 and newborn is kind of a challenge.. Here, in the Netherlands, we bought a Stokke Trailz pram, that apparently is no longer on the market.. anyhow, it’s a very sturdy ‘tank’ kind of pram, which we loved for exploring everything near to our house. It’s also very high, so you don’t have to bend over to get you kid and you can set them at any table.. but… it won’t fit into our travelling-lifestyle soon!

So, on to new adventures. With a LOT of research and hours and hours of reading blogs, looking at promotional video’s, Pinterest etc, etc, we’ve found our new pram. It’s the UPPABABY Vista V2. Yesterday, I went to a big babyshop here, called BabyPark, they seriously offer the best advice, and tested the pram with 2 existing kids, and one imaginary (well, not he’s not really imaginary, but als I don’t plan to take him out of my tummy yet, I imagined him laying in the bassinet).

Because, at first, we thought we would “only” take 2 MacLaren strollers, 2 Deuter KidComfort carriers and an Ergobaby Omni carrier. That is really sufficient for hikes (carrying all the kids when they’re tired), or we could each take a stroller for the bigger kids and carry the baby when for example out on day/city tours. But then we really thought about it, hikes on uneven terrain will definitely be in our plans, but it wont take >5% of total travels. And although I’m a big fan of carrying my child, I also like to put him down for naps on the go… enter: the pram.

Baby #3 will be about two months old as we leave, so he will fit for in the basket for the first four months. But the MAJOR advantege of this pram is that you can enter a SECOND child! So Nora can also sit in this pram, without having tot stand, or making it an enourmous behicle. AND then there is also the Piggyback option, where Siebe can stand on.. so that makes THREE kids in one pram! And, as it is an American brand, if we need an extra ‘chair’, we can easily buy it in the USA.

No this isn’t us, but a picture from the website of Uppababy, because ours isn’t delivered yet! But it looks really good right?https://uppababy.com/strollers/full-size/vista-v2/

In conclusion, we will now travel with…. drumroll please… 1 MacLaren stroller, 2 Deuter KidComfort carriers and an Ergobaby Omni carrier AND the Uppababy Vista 2. Yes, we will carry a lot. Yes, we can check in four suitcases. Next up? Will KLM let us take the pram to the gate or do we need to check it in?

NEDERLANDS

Kamperen, hiken, reizen, wandelen, boodschappen doen… alles met drie kindjes (een 3jarige, 2jarige en pasgeborene). Het lijkt een behoorlijke uitdaging/onderneming. We kochten voor de geboorte van Siebe een Stokke Trailz Pram, die blijkbaar niet meer verkocht wordt, maar waar we veel plezier van hebben gehad. Het is een soort tank, groot, zwaar, iets moeilijker wendbaar, maar ook hoog, comfortabel en stevig. Je kunt er de stad mee in zonder na te hoeven denken over tramrails en rijdt er zo ‘offroad’ het Kralingse Bos mee in.. maar in een camper past ‘ie zeker niet.

Dus toen? Iets nieuws bedenken. Na uren en uren op internet zoeken, filmpjes bekijken, reisblogs lezen (niet zo veel mensen die met drie kleine kindjes reizen, meestal zijn ze al iets ouder), hebben we onze nieuwe kinderwagen gevonden. Het is de UPPABABY Vista V2 geworden. Gisteren ben met ik met alle kids naar BabyPark gereden, wat wat mij betreft de beste babyzaak is en die altijd eerlijk en goed advies geven, en heb de kinderwagen getest. Noor paste nog prima in het zitje, en zat als een klein koninginnetje, de baby zal comfortabel in het mandje kunnen liggen, en later in een tweede stoeltje (het is een Amerikaans merk, dus we kunnen daar indien gewenst een tweede zitje aanschaffen) en Sieb stond op het plankje. Win-win-win.

Nee, dit zijn wij niet, maar een foto van de website. Onze is nog niet geleverd, maar zo zie je het effect!

Initieel dachten we namelijk ‘alleen maar’ 2 MacLaren buggy’s, 2 Deuter KidComfort dragers en een Ergobaby Omni drager mee te nemen. Dat zou voldoende zijn als je alle kinderen steeds draagt in rugzakken op hikes, en ze zelf laat lopen, of we zouden op stedentripjes ieder een buggy nemen met Sieb of Noor en dan de baby dragen. Maar als je er goed over nadenkt, zijn die hikes maar 5% van je trip.

De rest is ‘even’ uit de auto rondje lopen, boodschappen doen, dingen bekijken, etc etc, en dan is het wel zo lekker om de kleinste neer te kunnen leggen voor een slaapje. Ik houd van mijn baby dragen, maar geloof ook dat (zeker als het warm is) het heerlijk is als hij een beetje ruimte heeft. Dus toen kwam toch de kinderwagen in beeld. En toen de echtgenoot zei (die vrij streng op extra spullen is) dat we niet zonder konden was het snel besloten.

Oké, dus dan kun je de baby neerleggen, maar met de gemiddelde wagen heb je dan 2 kinderen over. En ik wilde geen tweelingwagen, qua grootte, prijs en gewicht (hij moet immers mee het vliegtuig in). Maar het ENORME voordeel van deze kinderwagen is dat je met adapters een kinderzitje toe kunt voegen aan het frame. EN dan kan ook Sieb nog op het meerijdplankje staan.. drie kids op 1 wagen, waanzinnig toch?

Dus.. we gaan op reis met… tromgeroffel… 1 MacLaren buggy, 2 Deuter KidComfort kinderdragers, een Ergobaby Omni drager EN de Uppababy Vista 2.

Jep, dat is veel. Ja, toch proberen we minimalist te reizen. Ja, we mogen 4 tassen inchecken van 23kg.. Oke, we laten over 4 maanden zien hoe de tassen eruit zien!

Dus nu gaan we uitzoeken, mag deze kinderwagen mee naar de gate? Of moet hij ingecheckt worden? Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: