In onze woonkamer staat een prachtige ingebouwde kast. Deze is gemaakt door Elisabeth de Looff, meubelmaakster van ‘In Holland staat een schuur‘. We hebben hem samen ontworpen, en zij heeft de uitvoering gedaan. Hij klopt tot op de millimeter, voor ons beiden een ware trots!

Maar, hij is nog niet af! We hebben een soort ‘werkblad’ van eiken op 60cm hoogte, wat functioneert als een bankje bij veel visite, een plantentafel, een speeltafel/hoek voor Siebe. Voor we hier gingen wonen heb ik Pinterest afgestruind naar ideeën voor een kinderhoek. Wat uit bijna alle posts naar voren komt is dat, als je geen aparte speelkamer hebt, het verstandig is om een hoekje te creëeren waar je kinderen kunnen spelen, maar BOVENAL, waar ze hun speelgoed kunnen opruimen!

Nu hebben we megaveel opbergruimte in huis.. maar stiekem ook megaveel spullen. En met een groeiend kind, en een kind in de buik heb ik het flauwe vermoeden dat dat niet minder gaat worden…

Oplossing: onder het blad komen bakken. En ja. Ik heb eerst bij de IKEA, HEMA en andere zaken gezocht naar ‘standaard’. Maar dat kwam niet uit met de maten van de muur, ook omdat de houtkachel naast de kast staat, en daar moest minstens x cm ruimte tussen zitten. Je merkt het al. Over alles moest nagedacht worden.

Dus bedachten we, en tekende Elisabeth bakken. Niet zomaar bakken. Bakken op wieltjes, met een deksel (geef zilvervissen geen kans!) en een frontje voor een ‘clean look’. En omdat ik een kleindochter van een timmerman ben, en van klussen houd, wilden we ze samen gaan maken. En zo kwam het dat ik een beetje timmervrouw in opleiding werd.

Elisabeth huurt een heerlijke loods, met alle machines die je kunt bedenken. In de klusbroek van Gerard (paste nog nét over de buik) en gewapend met een potlood en meetlint (verder kon ik het nog niet bedenken) kwam ik aan. Uit planken gecoat MDF maken we vakken. Planken met groeven die PRECIES in elkaar moeten vallen. Lijmen, tacke(re?)n, alles op de millimeter nauwkeurig. Met de grote zaag aan de slag, en de lijmklemmen. Onder leiding van Elisabeth, en met grapjes en commentaar van haar man Feike vordert het. Ohja, de loods is van een timmerman met pensioen, die ook elke keer even komt informeren en controleert of je het gereedschap wel netjes weg legt. Al met al, in kleine stappen, vordert het werk gestaag. Door de zwangerschap kan ik maar kleine stukjes doen, maar wat is het leuk als je dingen ziet ontstaan uit je eigen handen.

Hierboven wat foto’s van het proces, maar ik ga het jullie laten zien als het af is! Ohja.. en wil je meer weten van Elisabeth of In Holland staat een schuur? Kijk even op haar site! Ze maakt en renoveert echt prachtig vakwerk!

Gepost door:ninabaan

Hi! Leuk dat je mijn site bezoekt. Ik heb deze kort geleden gestart om zo hersenspinsels en avonturen van me af te schrijven. Ken je dat gevoel, dat je hoofd omloopt? Ik dacht dat het leuk zo zijn om daar anderen van mee te laten genieten. Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s