Al jaren zie ik het bij vriendinnen en familie staan.. Het speelkeukentje van IKEA, Duktig. Voor Siebes eerste verjaardag heb ik weken getwijfeld.. het keukentje of blokken? Uiteindelijk heeft hij deze prachtige blokken gekregen, en speelt daar enthousiast mee (via deze site, superleuke site met goede service!).

Maar mama wil met het keukentje spelen! Onderzoek leert dat veel kindjes met plezier in hun keukentje rommelen. En nu Siebe steeds wil ‘helpen’ bij het koken heb ik Gerard overtuigd.. Siebe en ik mogen het keukentje! Maar zo van de IKEA is het best saai..

Hele Pinterest pagina’s zijn er aan gewijd.. het pimpen/hacken van het keukentje. Ik zie keukentjes met werkende kranen, met werkbladen en andere spoelbakken, keukentjes die uit goed en marmer bestaan en vele verschillende kleuren. Vaak worden ze gemaakt in het thema van de echte keuken.

Nu hebben wij een witte IKEA keuken (waar ik dolverliefd op ben), met een prachtig licht composiet werkblad, een licht blauwgrijze muur en een lichtgrijze gietvloer. Maar dat werd misschien iets te lieflijk voor onze ‘mannenkeuken’ dus besloot ik een tochtje Karwei in te plannen. Witte lak voor de bovenkant hebben we nog (kindvriendelijk), en voor de onderkant koos ik Flexa Denim Drift. Die kleur hadden we eerder al in de slaapkamer, en ik vond het mooi passen bij het wit, de andere kleuren, hout en grijs.

Sommigen verven alle onderdelen, en zetten het dan in elkaar. Na ampel beraad besloot ik het in elkaar te zetten en dan te verven. Note to self: dan moet je beter schuren en dunne lagen aanbrengen. Al met al is het een heel karwei!

Het bovendeel werd witgelakt, behalve de onderkant van de binnenkant van de ‘magnetron’ waar een soort sticker op zit, verder werd alles opgefrist met witte lak. Schuren, gronden, schuren, lakken, schuren lakken. De onderkant werd van binnen wit, en van buiten dus Denim Drift. Behalve bij 1 deurtje, waarbij ik de ‘verkeerde kant’ blauwgrijs verfde. Achja, dat hoort nu gewoon.

Houten knoppen voor de oven vond ik bij de Hornbach, net als houten greepjes voor de handvatten. De kraan werd zilvergrijs gespoten, en de wasbak en rand van de kookplaat wit. De stang had ik al wit mee gelakt. En man, dat spuiten is een gedoe! Gelukkig wilde Gerard het doen, want het voelde niet helemaal zwangerschaps-proof. Al met al, als je het eerst grond, blijft het goed zitten en bladdert (nog) niet!

En dat zegt wat, want onze kleine vriend timmert er met zijn pannetjes graag op los. En wat speelt hij er heerlijk mee. De lampjes van de kookplaat aan en uit. De deurtjes wel honderden keren open en dicht. Op zijn teentjes een pannetje in de magnetron (groot succes als oma dan het piepgeluidje nadoet). We hebben 2 soorten vilten etenswaren van de IKEA en de pannenset. Niet te veel.

Maar mama mag dromen.. een keukenmachientje. Een koffiezetapparaat. Van dat houten speelgoed, melkpakken, eieren etc.. Voor later!

Als finishing touch zit op de zijkant een extra greepje, daar komt een (nog te maken) theedoekje en handdoekje. En die puzzel van de HEMA wilde er graag op.. Sinds de Kleine Zeermeermin is een krab voor mij onlosmakelijk verbonden met de keuken. De kleine handjes hebben het er nog niet af kunnen peuteren.

Gepost door:ninabaan

Hi! Leuk dat je mijn site bezoekt. Ik heb deze kort geleden gestart om zo hersenspinsels en avonturen van me af te schrijven. Ken je dat gevoel, dat je hoofd omloopt? Ik dacht dat het leuk zo zijn om daar anderen van mee te laten genieten. Veel plezier!

2 reacties op “Ikea Duktig keukentje

    1. Hi Den! Nee, mijn verf zit na een half jaar nog prima! De truc is dat je het opschuurt met een fijn schuurpapiertje, ontvet en dan grondverf (te kopen bij iedere bouwmarkt, ook in spuitvorm) gebruikt. Daarna weer licht opschuren en ontvetten, en dan 1 of 2 keer met de kleur die je hebt gekozen. Onze ‘wasbak’ heeft veel te verduren, met een 1jarige die er met pannen in slaat, en die de wasbak eruit klust (misschien een tip; vastkitten!) en rondslingert. Succes! Ik zou het leuk vinden om te zien hoe het wordt!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s