Siebe was nog maar een paar maanden oud toen we ons huidige huis kochten, en eerlijk gezegd was ik nog niet echt uitgekeken op zijn babykamertje.. En van een klein kamertje met uitzicht op de Erasmusbrug ging hij naar een balzaal met uitzicht op de bomen en vogeltjes! Hoe kreeg ik dat knusse mee?

Ik besloot het kleurenpalet ongeveer gelijk te houden. Met de kleurenwaaier van Sikkens van verf.nl kwam ik uit op 2 kleuren. Een lichtere blauw (maar niet babyblauw) voor de lambrisering, en een donkerdere waarmee ik grafische figuren wilde schilderen.

We begonnen met de lambrisering, overal, behalve onder het raam (anders voelde het een beetje als een zwembad). Daarna kwam er een grote driehoek in 1 van de hoeken van de kamer, de gedachte was als knusse leeshoek. De kamers zijn schuin in ons huis, en heel hoog, en op die manier hoopte ik wat knusheid in te bouwen.

Toen ik nadacht over de meubels bleek daar echter beter de commode te kunnen staan. Op de wand waar het bedje zou komen te staan schilderde ik een grote cirkel, in dezelfde donkere kleur.

Dit, in combinatie met de houten vloer en witte meubels, zorgde voor een rustige kamer. Ik kocht eerder bij de H&M een pluchen giraffe (tip van Christel) en had van Cordula al eens rode laarsjes gekregen. Op zijn oude kamertje hing Dikkertje Dap al in een mooie lijst, dus deze ging centraal in de cikel. Dit was het eerste liedje wat ik voor Siebe zong, en mijn moeder ook.

Een mooie poster, genaamd ‘Holland Amerika lijn‘ deed ons niet alleen aan het oude uitzicht denken, maar paste ook in de kamer. Een heerlijke grote loveseat maakte de kamer af, ideaal om boekjes in te lezen, flesjes in te geven of te kroelen (op de zeldzame momenten dat er gekroeld wordt). Voldoende opbergruimte voor alle benodigdheden, zodat het altijd (ahum) opgeruimd kan blijven!

Ohja, ik blijf groot fan van de IKEA Flisat boekenrekjes. Leuk om te zien welke boekjes we hebben, Sieb kan zelf kiezen, en je zet er terwijl je in de stoel zit het boekje handig weg. Ze hangen ook in de keuken voor kookboeken (blijven zo schoon) en komen in Babykamer #2 (zie blog).

Later, als hij groter wordt kan deze ruimte met deze kleuren met hem meegroeien. In gedachten zie ik al een hoogslaper staan, en hoor ik hem met blote voetjes over de houten vloer rennen..

Gepost door:ninabaan

Hi! Leuk dat je mijn site bezoekt. Ik heb deze kort geleden gestart om zo hersenspinsels en avonturen van me af te schrijven. Ken je dat gevoel, dat je hoofd omloopt? Ik dacht dat het leuk zo zijn om daar anderen van mee te laten genieten. Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s