En dan is het eindelijk zo ver! Babykamer #2 is aan de beurt! We wonen hier sinds januari, en langzamerhand komt het eind van de verbouwing in zicht. Geholpen door velen, maar het meeste geklust door Gerard. In het begin had het veel weg van kamperen, maar nu blijven er nog maar een paar klussen over..

Een van de belangrijkste metamorfoses die nog plaats mag gaan vinden is de ‘all white’ naai/rommelkamer.. dit mag een vrolijke, grafische, toch ook rustige, kleurrijke babykamer worden. Voor een meisje. Met pasteltinten, maar niet te zoet. Mmm. Klinkt al een beetje tegenstrijdig. Hoe gaan we dat aanpakken?

In een andere blog kun je zien hoe we de kamer van Siebe hebben gedaan. Rustige blauwtinten, met tekeningen van Fiep Westendorp, een giraffe binnen het subtiele Dikkertje Dap thema en witte en houten meubels.

Voor Kato (werknaam baby #2) wilde ik graag kleur. Niet standaard roze, maar iets speelser. Online ging ik uitgebreid zoeken. Ik heb een aantal sites die ik met veel plezier volg, ik nodig je van harte uit om ze ook eens te bezoeken! @Roestompoes, @ensuus en @zilverblauw. Honderden plaatjes verder begreep ik dat ik echt wilde gaan experimenteren met kleur. Spannend!!! Via verf.nl bestelde we (opnieuw) een kleurenwaaier en met verschillende soorten licht (daglicht, zonlicht, bewolkt, lamplicht, schemer etc) werden de kleuren gekozen.

Het plan is als volgt… De ‘lambrisering’ wordt mintgroen (Sikkens M2.06.86 (pakkende naam, niet? ;)). Daarboven komt een rozerode streep (Sikkens C8.31.64), en daarboven komt een soort snoepstreep in lichtroze (C8.07.82) en wit. Veel afplakwerk denk je? Ben er ook bang voor. Mag gelukkig het laser apparaat van m’n zwager lenen, en vanavond gaan we het proberen. Afplakken dan.

Zo gezegd zo gedaan, dacht ik. Het laserapparaat werkte, maar was toch niet zo snel als ik hoopte. Uiteindelijk hebben we 1 avond afgeplakt, een middag en nog een begin van de avond. Toen was het zo ver, want al dat tape op een witgeschilderde muur wil je ook niet te lang laten zitten! Dit roze tape hebben we trouwens gebruikt, supermooi resultaat en geen schade! We begonnen met de roze banen… en ik raakte enthousiast. Van de horizontale streep schrok ik even.. was het niet té? Daarna de lambrisering. Het boogje rond het bedje hield ik nog even wit, durfde niet door.

Al gauw besloten we wel dat de andere kant ook strepen te druk zou zijn.. Dan de vorm maar terug laten komen! Niet twijfelen maar doen. Alles 2 keer schilderen (muv de strepen, had beter wel gekund, maar het tape was er al af, en ik ging het echt niet nog een keer tapen), 175m tape (!!) verder, en wauw. Wat gaaf!
De volgende dag kon ik tijdens het slaapje van Siebe nog snel de boog van het bedje invullen, en de lambrisering die nog niet gelukt was.
De ronde vormen maak je trouwens door een potlood aan een touwtje te bevestigen, en dan met een ronde kwast (van goede kwaliteit) uit de hand invullen. Vergt even oefening, maar dat had ik onze slaapkamer al geprobeerd!

Toen alles opgedroogd was, en egaal geworden, werd het effect echt zichbaar. En ik vind het toch een partijtje mooi! Het is niet te zoet, vol kleur, gedurfd (vind ik), goed door te zetten als kinderkamer en het geeft me elke keer een fijn gevoel als ik binnenloop.

Het kussentje op de grijze stoel had ik eerder als eens gekocht bij de Intratuin, en mist al 2 balletjes door onze kleine sloopkogel, maar paste er ineens wonderbaarlijk goed bij!

De komende weken ga ik een bedhemeltje naaien (hydrofielstof in de kleur van de strepen), aankleding zoeken en het Bekvam krukje van de IKEA verven. De meubels houd ik nog even wit.. tenzij ik na het verven besluit dat dat toch nog moet! Stay tuned!

Op mijn Pinterest vind je de inspiratieborden, en pins die ik zelf gebruikt heb om tot deze ideeën te komen. Op mijn Instagram kun je foto’s zien van de processen en eindresultaten.

Ik vind het leuk als je laat weten hoe je het geworden vindt! Of wil jij hulp bij het gebruik van kleur in een ruimte in je huis? Neem contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Gepost door:ninabaan

Hi! Leuk dat je mijn site bezoekt. Ik heb deze kort geleden gestart om zo hersenspinsels en avonturen van me af te schrijven. Ken je dat gevoel, dat je hoofd omloopt? Ik dacht dat het leuk zo zijn om daar anderen van mee te laten genieten. Veel plezier!

2 reacties op “Babykamer #2

  1. Echt tof en creatief gedaan Nina en Gerard! Het is even een flinke klus, maar het resultaat mag er wezen. We komen het binnenkort graag in real life bekijken 🤗

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s